Het is vandaag woensdag. Wij zijn nu gesloten maar morgen bent u vanaf 09:00 van harte welkom in onze winkel!

Recept: Power balletjes

Bakken met etherische olie.
Geniet van fantastische smaaksensaties in gerechten dankzij etherische oliën! Sinaasappel, bergamot, limoen, lavendel, pepermunt, basilicum en rozemarijn kunnen je gerechten en de smaak upgraden. De geur en smaak is intens: het verschil tussen verse sinaasappelolie en de verse rasp is bijna niet te ruiken! Ook hydrolaten zoals roos en oranjebloesem zijn heerlijk, ze worden veel gebruik in de Arabische keuken. Wist je dat etherische oliën zelfs toegestane smaakstoffen zijn in de voedingsindustrie?
Let op: in één flesje etherische oliën zitten vaak vele kilo’s plantmateriaal. Vaak is één druppel al (meer dan) genoeg voor een subtiele smaak aan een gerecht. Gebruik de oliën dus spaarzaam! Los ze altijd eerst op in een plantolie voordat je ze toevoegt aan een gerecht. Kies altijd voor biologische oliën zodat je weet dat ze gegarandeerd 100% puur natuurlijk zijn!

Recept: Power balletjes met sinaasappelolie en rozenhydrolaat
Wat heb je nodig?

Voor circa 15 power balletjes
100 gr geraspte worteltjes
75 gr dadels
50 gr noten (walnoot, amandel of pecan)
50 gr havermeel
1 el kaneelpoeder
3 el biologisch rozenhydrolaat
1 el gesmolten biologische kokosolie
2 druppels biologische sinaasappelolie
Snufje himalayazout
Garnering: gepeld hennepzaad
Hoe maak je het?
Laat de dadels ongeveer 15 minuten weken in het rozenhydrolaat.
Rasp de wortel in de keukenmachine. Los de sinaasappelolie op in de kokosolie. Mix de wortels, de olie, de dadels en de overige ingrediënten in de keukenmachine tot een plakkerig deeg. Kneed een bal van het deeg en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast. Maak kleine balletjes van het deeg en rol ze door het gepelde hennepzaad. Geniet ervan!

Deze merken bieden wij aan