Het is vandaag dinsdag. Wij zijn nu gesloten maar morgen bent u vanaf 09:00 van harte welkom in onze winkel!

Green Magma als superfood

Green Magma: Groene spierkracht
Bewegen is goed, zowel voor jou als voor je spieren. Bij intensief trainen komen er vrije radicalen vrij, die de energieproductie van de spieren juist belemmeren. Een gezonde groene shake van gerstegrassap kan uitkomst bieden. Uit onderzoek blijkt dat enzymen uit rauw voedsel een flinke bijdrage leveren aan het herstel van je spieren en het zit bomvol antioxidanten die vrije radicalen opruimen. Green Magma is het eerste en enige gerstegrassap in poedervorm dat actieve enzymen bevat en daardoor ideaal voor en na het sporten – of dat nou recreatief of op hoog niveau is. En dat niet alleen. Het is perfect voor iedereen die zich fitter en energieker wil voelen. Een glaasje groene spierkracht doet wonderen!Sportief groen

Als je de sportieve lat wat hoger wil leggen, dan zijn naast meer training ook antioxidanten essentieelAls een spiercel energie produceert komen er namelijk vrije radicalen vrij, een soort ingebouwde rem die je een zwaar en moe gevoel geeft. Antioxidanten pakken deze vrije radicalen aan, zodat je fit en energiek verder kunt trainen. Begin je net met sporten of train je erg intensief, dan kan je last krijgen van verzuring. Bij de afbraak van veel stoffen in ons lichaam ontstaan zuren, die bij overmatige productie onvoldoende worden uitgescheiden via de nieren. Ze hopen zich op en belemmeren de toevoer van voedingstoffen en zuurstof naar de cellen. Spiercellen schakelen in zo’n geval over op een verbranding waarbij melkzuur ontstaat, waardoor dat vervelende zware gevoel verder toeneemt.

Veelzijdig groen
Gersteblad is een van de meest veelzijdige voedingsmiddelen ter wereld, met een optimale verhouding van vitaminen, mineralen en aminozuren. De voedingsstoffen in gerstegrassap worden uitstekend opgenomen door het lichaam en het bevat actieve vitaminen die zeer effectief zijn voor de ontgifting. Het groene spierkracht sap bevat onder andere magnesium, calcium en ijzer – belangrijke mineralen voor de spieren. Daarnaast zit het vol enzymen die helpen om sneller te herstellen na het sporten. En niet alleen daarom is Green Magma ideaal voor sporters, het bevat tevens basische stoffen die chronische verzuring tegengaan en de nieren helpen het lichaam te ontzuren. De flinke dosis antioxidanten in het groene goedje helpt de energieproductie in de spieren op peil te houden. Aan de basis van dat alles staat de kracht chlorofyl, dat vermoeidheid van de spieren tegengaat.

Super groen
Als iets in de categorie Green Superfood valt is het wel gerstegrassap: bomvol gezondheid in een evenwichtige verhouding. Al in 1925 testte de Amerikaanse landbouwdeskundige Charles Schnabel het effect van gerstegras. Hij ontdekte dat alleen bepaalde dieren in staat zijn grassen te verteren, maar dat mensen wel het sap van het gras kunnen verteren. Het probleem met grassap is echter dat het niet stabiel is: de ene keer is het rijker aan voedingsstoffen dan de andere. De oplossing is een droog-sap-extract, maar bij de meeste droogprocessen gaan de enzymen en de concentratie voedingsstoffen verloren. Totdat de Japanner Yoshihide Hagiwara een methode ontwikkelde om gerstegras tot poeder te verwerken zonder verlies van essentiële stoffen. Green Magma is dit door hem ontwikkelde gerstegrasproduct met gegarandeerde enzymwerkzaamheid.

De reinigende werking van Green Magma
Er is veel in het nieuws over de invloed van voeding op je lichaam. Geraffineerde suikers, koolhydraten, dierlijke eiwitten, bepaalde vetten en bijvoorbeeld alcohol zijn favoriete onderwerpen waar over wordt gediscussieerd. We krijgen te veel van deze stoffen binnen en wat voor effect heeft dat dan op je lichaam? Daarnaast zijn we tegenwoordig drukker dan ooit. We voelen ons steeds vaker gejaagd en door alle drukte vergeten we onszelf. Vergeten we om goed voor ons lichaam te zorgen. Zo’n makkelijke, kant en klare snelle hap uit een pakje beland vaker op je bord dan je wilt.

De combinatie van bovenstaande factoren zorgt en uiteindelijk voor dat we veel van ons lichaam vragen. Ons lichaam produceert meer zure afvalstoffen (o.a. urinezuren, melkzuren, fosforzuren en vetzuren) dan ooit en die moeten wel ons lichaam uit. Wanneer deze zure afvalstoffen ons lichaam verlaten zorgt dit ervoor dat de zuurgraad van ons bloed op een constant niveau komt en dat deze weer in balans is.Door je lichaam dagelijks te ontzuren voel jij je weer vitaal en energiek. Gebruik daarom elke dag Green Magma groene gerstegrassap extract

Waarom zijn groene smoothies gezond?
Is het je wel eens opgevallen dat veel smoothies eigenlijk heel kleurig zijn. Je ziet ze vooral in het roze/rood, geel/oranje en zelfs paars. Deze smoothies krijgen de kleur van de groente of het fruit dat je er in verwerkt. En dan met name door het fruit dat je gebruikt. Fruit bevat niet alleen vitamines, maar is ook vaak zoet. En dat we (fruit)suiker lekker vinden is geen verrassing.

Vergeet de groene groentes niet!
Maar hoe zit het dan met groene smoothies. Want je ziet minder vaak groene smoothies dan gekleurde smoothies. Terwijl deze misschien wel nog gezonder zijn dan de andere kleuren. Want in groene smoothies wordt geregeld gebruik gemaakt van groene groentes. En we weten allemaal dat juist de groene groentes super gezond zijn. Ze zitten bomvol vitamines, mineralen en antioxidanten. Maar het idee van groentes in je smoothie is minder aanlokkelijk voor de meeste mensen. Je ziet het meer bij health goeroes. Vind je een groente smoothie te ver gaan, dan hebben wij een aantal tips die de groene smoothie een stuk lekkerder maken:

  • Gebruik verse spinazie, niet alleen super gezond maar met een handje vol krijg je al veel gezonde vitamines binnen zonder dat de smaak overheerst.
  • Vul je groene groentes aan met een halve (rijpe) banaan. De banaan zorgt niet alleen voor wat stevigheid in je smoothie. De zoete smaak van de rijpe banaan zorgt er voor dat de smaak van de groentes minder overheersend zijn.
  • Begin met kleine hoeveelheden en groene groentes die een neutralere smaak hebben. Start daarom niet met een broccoli of andijvie smoothie.
  • Vervang je groene groente door Green Magma

Is er een alternatief voor groene groentes in je smoothie?Heb je groene groentes geprobeerd in je smoothie, maar vond je dat toch geen succes? En wil je wel graag voldoende vitamines, mineralen en antioxidanten binnen krijgen? Probeer dan eens Green Magma gerstegrassap extract. Deze zit boordevol vitamines, mineralen, antioxidanten, enzymen en chlorofyl. Een sachet Green Magma in je smoothie geeft dezelfde groene kracht, zonder de overheersende smaak van broccoli of andere groentes.Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

Deze merken bieden wij aan